Aloie vera natural pentru sanatatea ta

Reteta pasca ca la Manastire

umplutura
brânză dulce de vaci 300 g
stafide înmuiate în rom 2- 3 linguri
ouă 4 buc
zahăr 6 linguri
coajă de lămâie rasă
aluat
coajă de lămâie rasă
drojdie o bucata de marimea unei nuci
esenţă vanilie
margarină 150 g
ouă 4 buc
lapte dulce 250 ml
zahăr 250 g
făină 1 kg
Mod de preparare
Aluatul:
Faina se pune intr-un vas si se lasa la temperatura camerei timp de 10 minute. Drojdia se dizolva in apa rece, iar margarina si zaharul se dizolva in lapte caldut, adaugandu-se apoi peste faina. Dupa ce s-au adaugat drojdia, margarina si zaharul dizolvate, compozitia se omogenizeaza si se adauga un varf de sare, coaja de lamaie si esenta de vanilie. Aluatul se framanta in continuare pana ce incorporeaza treptat cele 4 oua. Dupa ce aluatul devine compact, acesta se loveste de fundul vasului pana ce face bule de aer. Se lasa la dospit intr-o camera calduroasa, cu vasul acoperit.
Umplutura:
Intr-un vas se freaca bine ouale cu zaharul, apoi se amesteca cu branza dulce, stafidele si coaja rasa de lamaie.
Dupa ce aluatul a crescut, se pune deoparte o cantitate mica din el, iar din restul se intinde cu suctitorul o foaie groasa de un deget cu care se tapeteaza o forma rotunda. Inauntru se asterne umplutura, iar din coca ramasa se formeaza un rulou mare pentru a acoperi pasca si doua bucatele mici din care se formeaza o cruce deasupra. Inainte de a fi introdusa la cuptor, pasca se unge cu ou batut.

 
 
 
eXTReMe Tracker