MigdaleleS-a demonstrat faptul ca persoanele care consuma zilnic un sfert de cana de migdale pot ajunge sa-si normalizeze valorile LDL colestrolului (colesterolul rau) ai a trigliceridelor. Migdalele sunt o sursa excelenta de grasimi mononesaturate-grasimi cu efect pozitiv asupra organismului. In acest fel migdalele ajuta la scaderea riscului de aparitie a bolilor cardiovasculare. Atunci cand va este foame si simtiti nevoia unei gustari, decat sa rontaiti niste sticsuri sau covrigei mai bine optati pentru consumarea migdalelor crude sau prajite.
Fulgii de ovaz
Credeati ca fulgii de ovaz sunt alimentul minune doar cand vine vorba de reglarea tranzitului intestinal. Ei bine pe langa avantajul de a ajuta tubul digestiv acest aliment are un efect demonstrat stiintific asupra nivelului de colesterol din sange si toate acestea datorita continutului crescut in fibre solubile. Astfel consumarea fulgilor de ovaz amestecati cu apa si fructe uscate in fiecare dimineata va poate scuti de tratamentul medicamentos hipolipemiant scazand LDL colesterolul cu 20-30% din valoarea initiala.
Carnea de peste
Toate sortimentele de peste contin acizii grasi omega 3 si 6 raspunzatori pentru o sumedenie de efecte pozitive in organism printre care se numara si scaderea colesterolului, diminuarea riscului de boala cardiovasculara si scaderea valorilor tensiunii arteriale. Astfel pentru a beneficia de efectele benefice ale acizilor omega 3 si 6 este nevoie de cel putin 3 mese de peste (somon, pastrav, hering, sardine, crap) pe saptamana cat si de consumarea cu incredere a uleiului de peste.
Soia
Fie ca veti consuma boabele de soia prajite fie ca veti inlocui carnea cu snitelul de soia sau produsele lactate grase cu lapte de soia sau branza tofu, veti avea fara nici un dubiu un nivel al colesterolului de invidiat. Din fericire exista in momentul de fata o multitudine de produse pe baza de soia lucru ce usureaza intocmirea unui meniu saptamanal ce vizeaza scaderea grasimilor din sange. De asemenea produsele din soia sunt una dintre cele mai bune surse de proteine de origine vegetala.
Fulgii de ovaz
Credeati ca fulgii de ovaz sunt alimentul minune doar cand vine vorba de reglarea tranzitului intestinal. Ei bine pe langa avantajul de a ajuta tubul digestiv acest aliment are un efect demonstrat stiintific asupra nivelului de colesterol din sange si toate acestea datorita continutului crescut in fibre solubile. Astfel consumarea fulgilor de ovaz amestecati cu apa si fructe uscate in fiecare dimineata va poate scuti de tratamentul medicamentos hipolipemiant scazand LDL colesterolul cu 20-30% din valoarea initiala.
Carnea de peste
Toate sortimentele de peste contin acizii grasi omega 3 si 6 raspunzatori pentru o sumedenie de efecte pozitive in organism printre care se numara si scaderea colesterolului, diminuarea riscului de boala cardiovasculara si scaderea valorilor tensiunii arteriale. Astfel pentru a beneficia de efectele benefice ale acizilor omega 3 si 6 este nevoie de cel putin 3 mese de peste (somon, pastrav, hering, sardine, crap) pe saptamana cat si de consumarea cu incredere a uleiului de peste.
Soia
Fie ca veti consuma boabele de soia prajite fie ca veti inlocui carnea cu snitelul de soia sau produsele lactate grase cu lapte de soia sau branza tofu, veti avea fara nici un dubiu un nivel al colesterolului de invidiat. Din fericire exista in momentul de fata o multitudine de produse pe baza de soia lucru ce usureaza intocmirea unui meniu saptamanal ce vizeaza scaderea grasimilor din sange. De asemenea produsele din soia sunt una dintre cele mai bune surse de proteine de origine vegetala.
