Aloie vera natural pentru sanatatea ta

Varza rosie


Valoarea nutritiva a verzei rosii este conferita in primul rand de microelementele din compozitia sa. Care sunt acestea:
Vitamine: vitamina E si vitamina C in cantitati mari.
In ceea ce proveste continutul de vitamina E, varza rosie este la fel de valoroasa ca cea alba, iar 250-350 g din aceste crucifere asigura necesarul zilnic de vitamina E.
Vitamina C este semnificativ mai bine reprezentata in varza rosie decat in cea alba, astfel incat 120-180 g de varza rosie in stare cruda asigura necesarul zilnic de vitamina C al unui adult.

Vitamine din grupa B - ca si varza alba, varza rosie reprezinta o buna sursa vegetala pentru aceste vitamine.
Minerale: varza rosie - ca si cea alba - sunt surse valoroase de minerale, prin aceasta varza jucand rolul de leguma mineralizanta. Dintre mineralele continute se remarca potasiul (concentratia, de aproape 300 mg la 100 g, fiind doar cu putin sub cea a bananelor), magneziul, calciul, fosforul si sulful.
Pigmenti antioxidanti - principalii pigmenti din varza rosie sunt cei violet-rosii - resveratrol si antocieni, alaturi de beta-caroten.
Fibre - varza este o leguma bogata in fibre, favorizand un tranzit intestinal bun.

 
 
 
eXTReMe Tracker