Lista E-urilor (aditivi alimentari folosiţi în industria alimentară) care sunt periculoşi pentru sănătatea umană:
E 102 – Tartrazină, un colorant galben de sinteză, folosit la sucuri. Este puternic alergen.
E 120 – Coşenilă, un colorant roşu, puternic alergen. Consumul trebuie evitat, mai ales de copii.
E 211 – Benzoat de sodiu. Cancerigen.
E 225 – Sulfit de potasiu, un conservant iritabil al tubului digestiv.
E 251 şi E 252 – Nitratul de sodiu şi cel de potasiu sunt conservanţi cancerigeni, regăsiţi în special în mezeluri. Pot provoca moartea.
E 123 – Amarant, colorant roşu, alergen şi cancerigen.
E 321 – BHT, antioxidant regăsit în margarine. Creşte colesterolul.
E 339 – Ortofosfaţi de sodiu şi derivaţi ai acestora. Încetineşte procesul digestiv.
E 102 – Tartrazină, un colorant galben de sinteză, folosit la sucuri. Este puternic alergen.
E 120 – Coşenilă, un colorant roşu, puternic alergen. Consumul trebuie evitat, mai ales de copii.
E 211 – Benzoat de sodiu. Cancerigen.
E 225 – Sulfit de potasiu, un conservant iritabil al tubului digestiv.
E 251 şi E 252 – Nitratul de sodiu şi cel de potasiu sunt conservanţi cancerigeni, regăsiţi în special în mezeluri. Pot provoca moartea.
E 123 – Amarant, colorant roşu, alergen şi cancerigen.
E 321 – BHT, antioxidant regăsit în margarine. Creşte colesterolul.
E 339 – Ortofosfaţi de sodiu şi derivaţi ai acestora. Încetineşte procesul digestiv.