-30 de catei de usturoi (opteaza pentru usturoiul bio sau cel cumparat de la tarani)
-5 lamai organice (se vor folosi cu tot cu coaja)
1 litru de apa (preferabil cat mai pura, apa de izvor sau apa plata de calitate buna)
Curata cateii de usturoi si taie lamaile in jumatati sau sferturi,
fara a le curata insa de coaja. Pune ingredientele intr-un blender si
marunteste-le pana cand obtii un piure. Dupa aceea, fierbe continutul
intr-o oala (sau cratita) in care ai turnat 1 litru de apa. Atentie!
Este esential sa fiarba doar pentru o perioada scurta de
timp. Trebuie
sa dea doar intr-un clocot si, imediat dupa ce a inceput sa fiarba, se
ia de pe foc si se lasa sa se raceasca lent, in mod natural. Dupa ce s-a
racit si a ajuns la temperatura camerei, pune bautura in sticle sau
borcane de sticla si pastreaz-o in frigider. Consistenta bauturii ar
trebui sa fie cea a unui lapte condensat, dens.
e consuma jumatate de cana (sau o ceasca) de bautura cu lamaie si
usturoi 1 data pe zi, cu 2 ore inainte sau dupa masa principala, timp de
3 saptamani consecutive. Agita bautura inainte de a o servi. Dupa 3
saptamani in care ai consumat zilnic o portie mica din aceasta bautura,
urmeaza o pauza de 7-8 zile in care nu vei mai consuma deloc bautura.
Dupa aceasta pauza de aproximativ o saptamana, prepara reteta din nou
si consuma iarasi jumate de cana de bautura zilnic, timp de 3
saptamani. Nu trebuie sa iti griji din cauza mirosului neplacut al
usturoiului. Aceasta bautura terapeutica poate fi consuma cu usurinta,
fara a stramba din nas din cauza mirosului de usturoi. Lamaia si
usturoiul au ambele arome puternice, iar gustul de usturoi este
neutralizat de sucul si coaja de lamaie.